26 Kasım 2012

Bir Yaz Gülüşü - İris Johansen / Kitap Özeti

Bir Yaz Gülüşü - İris Johansen / Kitap Özeti 

Zilah çok genç ve güzel bir kadındır.Yıllar önce başına talihsiz bir olay gelmiştir.Fakat bu talihsiz olay sonucunda her sorunu kendi başına halletmeye çalışır.Kendini zayıf görmeyi sevmez.(Çünkü hatırlarsanız ufka dokunmak kitabında daha küçükken kaçırılıp tecavüz edilip ve uyuşturucu vermişlerdi.Ufka dokunmak kitabındaki David onu kurtarmiış ve psikolojisinin düzelmesi için annesinin yanına göndermişti.)

Zilah orada iyileşmeye çalışmış ve kendini güçlendirmişti hiç kimse onu incitmeyecekti.Bir gün bir terörist grubu tarafından rehine olarak kaçırılır. Ama kendini yardım almadan kurtulabileceğini düşünür. Daniel onu kurtarmaya kararlıdır. Daniel çok yakışıklı biraz kaba önceki ilişkilerinde daha önce hiç bir kadından Zilah kadar etkilenmemiştir. Onda kendinde neyin etkilediğini düşünüp durur. Daha Zilah ın fotoğrafına ilk baktığı andan itibaren Zilah dan çok etkilenir ve fotoğraftaki gülüşünü bir yaz gülüşüne benzetir. 

Kurtarılma olayında Zilah da Danieli çok çekici bulur (tabi bulmuş güçlü kuvvetli yakışıklı ve birazda maço)ve onun yanında kendini çok güvende hissetmektedir.Zilahı kötü adamlardan kurtarırken artistik iki haraket yapınca tabi bizim kız hemencecik o adamla kaçar.

İkisinin arasında yakınlaşma olur.(Bu olay mağarada oluyor oğlanın da kapalı alan korkusu var.) İşte bu olay sırasında Zilah Daniela şefkat besler. Ve beraber olurlar ( Bu olay Zilah için oldukça önemlidir, zira başına gelenler malum) Bunlar mağaradan çıktıktan sonra akrep zilahı sokar, neyse Daniel onu arkadaşının evine götürür.( Kendisi o bölgesinin prensidir aynı zamanda)

Daniel de orada kıza bakıyor hatta banyo falanda yaptırıyor tabi bu sırada kızdan etkilenmemek için uzak durmaya çalışıyor. Zilah orada iyileşirken Zilahın geçmişini öğrenen Daniel, Zilaha daha dikkatli yaklaşır.( Onlar beraber olmaktan oldukça eğlenceli bir şekilde kaçınır yani.)
Yani Zilahı kaybetmekten korkar. Tabi bizim kızın da aklı karışır bana niye dikkatli davranıyor diye neyse orada aralarında herşey olup bitiyor (siz anladınız orasını) Zilah ilk defa bir erkeğe yaklaşıyor başına gelen olay yüzünden bu zamana kadar erkeklere yaklaşamamıştı ve psikolojik destek görüyordu.Aralarındaki duygular çok yoğunlaşır ve birbirlerine aşık olmaya başlarlar.

Bu arada Danielin arkadaşı yani kaldıkları evin sahibi kıza biraz tehditvari davranır kızın Daniel için tehlikeli olduğunu kızın amacını anlamadığını söyler.işte bu adamın himayesinde bir kız vardır Kızın adı Pandora kız çok deli dolu ve biraz erkek gibi davranan bir kızdır. İyi at biner hatta Zilah'ın banyosuna kaplan yavrusu sokuyor. Pandora, Zilah'ı iyileştirmeye çalışıyor ve bu kızla yakın arkadaş olurlar. Pandorada evin sahibine aşıktır. ( bu kızın hikayesini İris Johansen in diğer kitaplarında görcez) Sonunda bir gün kaçtığı terörist bunu yakalar ve Daniel son anda yetişir ve kızı kurtarır.

Bu olay sırasın da Zilah, Daniel'in geçmişini bildiğini öğrenir ve kendisinin niye onun yanında tutmak istedğini söyler beni yem olarak mı kullanıyordun terörisleri yakalamak için der tabi Daniel çok sinirlenir hayır der Zilah benden ne istiyorsun ozaman der Daniel onu incittiğini zannediyor neyse tabi bizim kız beni incitmedin ben senin beni sevmeni istiyorum der Daniel seni seviyorum der böylece birbirlerine sevdiklerini itiraf ediyorlar. Vee en sonunda Zilah gülümser tabi bu gülüş Danielin en sevdiği yaz gülüşüdür...

Oldukça sevdiğim bir kitaptır kendisi, okurken büyük keyif almıştım. Tavsiye ederim.

Sevgilerle,

*** www.forumla.net 'den alıntdır.***



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

1 yorum:

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML