21 Ocak 2013

Kitap Yorum: VAMPİR AKADEMİSİ || Richelle Mead (Yorumlayan: Küçük Kız )


Merhabalar,

Yeni bir okudum-bitti çalışması ile karşınızdayım. Ve bu sefer ki kitabımız Vampir Akademisi.!




Bu kadar vampir kitapları arasında sıradaki durağım Vampir Akademisi oldu. Ergen bir roman ile karşılaşıp beni sıkmasından ( malum her türde okusak da bir yaş gerçeği var :) )korkmuştum ancak, tek kelime ile bana yanıldığımı daha ilk sayfalarından gösterdi.


Kitabın incelemesine geçmeden önce tesipt ettiğim birkaç noktaya değinmek, dikkat çekmek istiyorum. Şöyle ki; kitaplarda ki entrika ve olay örgüsü ne kadar çok olursa, aslında okuması okuyucuyu o kadar yorar derler ama yazar bu cümleyi kaale almamış sanırım :) İlk sayfalardan itibaren nefesimi tutarak okudum ve elimden bırakamadım. 

Olaylar son sayfaya kadar bitmek bilmedi ama enteresan bir şekilde sıkmaktan çok daha da merakla sayfaları çevirmeme sebep oldu.

Kitabın içine girersek, Rose; (kitabımızın kahramanı) benim saygımı kısa zamanda kazandı :), o bir "Dampir" (Moroi ve insan birleşmesinden meydana gelen bir tür. Tam olarak vampir sayılmazlar, güneşe çıkabiliyor ve kan içmiyorlar ancak normal insanlara göre oldukça hızlı ve güçlüler. Bu sebeple gardiyan olmaları için eğitiliyorlar.) En yakın arkadaşı Lissa ise bir Moroi, bir prenses. Başlarına gelen bir trafik kazasında Lissa'nın bütün ailesi hayatını kaybediyor, ancak Rosa ve o hayatta kalabiliyorlar.

Rosa, en yakın arkadaşı Lissa'nın aynı zamanda gardiyanı ve onu korumak için canını bile verebilir. Onun tehlikede olduğunu anlayan Rosa, St. Vladimir Akademisinden onuda alarak kaçıyor ve insan dünyasında 2 yıl boyunca kaçarak yaşıyorlar. Tabi, bütün dampir ve moroilerin akademide kalmalarının ve moroilerin gardiyanlar tarafından korunmasının da bir sebebi var "Strigoi"ler. Bu düşman, dampir veya moroi olması fark etmez ölümsüz olmak için ruhlarından vazgeçen ve masum insanları katleden yaratıklar. En büyük hedefleri ise moroiler...

Bizim kızlar iki yıl boyunda tek bir Strigoi'e rastlamadan mutlu mesut kaçmayı sürdürüyorlar ancak Gardiyan Dimitri ve ekibi onları yakalayıp Akademiye geri götürünce bu rüya tatilide son buluyor. Bundan sonrası ise tam bir kaos :) Allah'ım olayların ardı arkası bitmesi, üstüne Rose (Roza) ile Dimitri arasında ki o muazzam çekimde girince kitap bitmesin diye dualar etmeye başladım :) 

Yorumu burada keseceğim yoksa spoiler içerecek :) Yaşına ve türüne bakmadan okunmasını tavsiye edebileceğim güzel bir vampir serisi.
Seri 6 kitap ve hepsi Türkçe'ye çevrildi. Bende okudukça devam kitapların yorumlarını ekleyeceğim. :)

İlgilenen arkadaşlar için kitapların sırası;





1- Vampir Akademisi 

3- Gölge Öpücük
4- Kan Sözü 
5- Ruh Bağı

6- Son Fedakarlık 
Kitap Tanıtımı:


SADECE GERÇEK BİR DOST
SİZİ ÖLÜMSÜZ DÜŞMANLARDAN KORUYABİLİR

Lissa Dragomir, bir Moroi prensesi:
Sihir dünyasıyla arasında kopmaz bir bağ olan ölümlü bir vampir. Vampirlerin en vahşisi ve en tehlikelisi, ölümsüz Strigoi'lerden her daim korunması gerek.

Lissa'nın en yakın arkadaşı Rose Hathaway'in damarlarında akan insan ve vampir kanının güçlü karışımı onu bir Dhampir yapıyor. Ve Rose kendini, arkadaşı Lissa'yı -genç kızı içlerinden biri yapmayı kafaya koymuş Strigoi'lerden- koruduğu tehlikeli bir hayata adamış.
 
Rose ve Lissa, iki yıl süren kaçak özgürlüklerinin ardından yakalanıyor ve Montana ormanlarının derinliklerine gizlenmiş Aziz Vladimir Akademi'sine sürükleniyor. Rose, Dhampir eğitimine devam edecek. Lissa da zaten elit Moroi toplumunun Kraliçe'si... Ve iki kız, Akademi'de yine birçok kalp kıracak. 
Lissa ve Rose'un Aziz Vladimir'den kaçmasına sebep olan korkuydu. Evet, çünkü Akademi'nin demir kapıları ardındaki hayat, akıl almayacak kadar tehlikeli. Moroi'ler iğrenç ayinler düzenliyor ve onların bu gizli kapaklı doğası ve gece aşkı, sosyal karmaşalarla dolu enigmatik bir dünya yaratıyor. 

Rose ve Lissa, bu tehlikeli ortamda kendi yönlerini bulmak, yasak aşkın cazibesine karşı koymak ve Strigoi'lerin Lissa'yı sonsuza dek kendilerinden birine dönüştürmesine fırsat vermemek için sürekli savunmada kalmak zorunda!







Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

20 yorum:

  1. Bu seri benim en sevdiğim vampir serisidir canım. Diğerlerini de okumanı şiddetle öneririm. Dimitri'ye bayılacaksın :D öpüyorum şeker

    YanıtlaSil
  2. Mükemmel bir seridir *-* Ama ben Adrian taraftarıyımdır ;)

    YanıtlaSil
  3. Benim de en sevdiğim vampir serisidir. 6 kitabı birden almıştım ve çok beğenerek okumuştum. Dimitri ve Rose çok tatlılardı :)

    Keyifli okumalar canım :)

    YanıtlaSil
  4. Ya kızlar böyle başka seriler var mı :) Ben ne kadar gerisindeyim bu vampir fenomenin:) ağlamak istiyorum :) 2. Kitap bitmek üzere şimdi :) 3. kitabı şimdiden merak ediyorum ve Dimitri'yi öldürmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimitriyi niye öldürüyosun kardeş ona ölünür de yine öldürülmez manitam benim o

      Sil
  5. ben sana kesinlikle katılıyorum vmpr_princess ve Adrian diyorum başka birşey demiyorum ve Kan bağları serisi yeni kitabı dört gözle bekliyorum :)

    Başka seri var mı, mı? Şaka yapıyor olmalısın :D ama kesinlikle gece evlerine başlama, yani biliyorum başladın mı durduramıyorsun sende benim gibi seriyi ve o seri 10.kitapta artık iyice zıvanadan cıktıgı icin tavsiye etmiyorum benden söylemesi ;)

    YanıtlaSil
  6. Canım okudun mu bilmiyorum ama Lara Adrian'ın Gece Nesli Serisi çok güzel :)

    YanıtlaSil
  7. Kitap Tutkusu, canım Lara Adrian direk listeye eklendi :) Merakla bekliyorum :) Dark Serisini andırıyor gibi me geldi :) ( Dark serisi favorilerim arasındadır:))

    Tuğçe'cim ne yazık ki gece evine başladım :) ve dediğin doğru sevsemde sevmesemde seriyi bitiricem gibi görünüyor :)

    Başka önerileriniz var mı?

    Dark Serisi tarzı meselaaa :):)

    YanıtlaSil
  8. Berfincim Güneyli Vampirler serisi de iyidir ben çok severim. Ama keşke Gece Evi'ne başlamasaydın öyle bir saçmalıyor ki gittikçe...Uzattıkça uzattılar...Bir de Anita Blake serisi vardır ki 13. kitaptan sonra o da cıvıtır ama Anita 'da bambaşkadır.

    Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim Adrian'da canımızdır ciğerimizdir :))Tuğçe'nin dediği gibi Kanbağı serisi de güzel ama Bu seriyi bitirmeden ona başlama sakın :))

    YanıtlaSil
  9. yok ikinci kitap öyle bir yerde bitti ki üçü yutucam direk :) çatlattı beni Dimitri :):) bu kadar beklettiğime bin pişmanım ama hangi birini okucam bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  10. Gece Evi mi? Ah aman Allah korusun! Ben sanırım 8. kitaba kadar dayandım ama cıks devamını getiremedim :/
    Gel sen büyük sözü dinle :p Yazık etme kız kendine, zamanına yazık, daha güzel kitaplar var :))

    Dark Serisinin ilk iki kitabı elimde var ama henüz okumadım, bak şimdii merak ettim :)))

    Canım vikitapta yorumlarım var. Oradan bakabilirsin istersen. Lara Adrian favorimdir :))

    YanıtlaSil
  11. Anaaam Dark Serisi var ama okumadın mıııııı :o Yahu ben 4. kez her kitabı elime aldım tekrar tekrar okudum o kadar sevdim :) Kara Büyü - Yavrum Gregory favorimdir mesela :):)

    Gece Evinden soğumaya başladım sayenizde :):) ahahah

    YanıtlaSil
  12. güzeldir , zamanında yeğenden tırtıklayıp okuduklarımdandır:)

    YanıtlaSil
  13. Yok Yok sakin Berfim, Sookie Stackhouse Serisini ki diğer bir deyişle Güneyli Vampirler serisini soyluyor aslında da karıştırdı, bende korktum bir an ama neyseki Gece Evi değil :D ve evet Güneyli vampirler benim bu tazrdaki hala 12 kitap sonra bile severek bekleğim yegane seri , vampirleri, kurt adamları sevenlere tavsiye ederim Eric'i de tek geçerim ;)

    YanıtlaSil
  14. Kitap Tutkusu, Lara Adrian'ın o serisini seviyorsan, ki ben simdiye kadar cıkanların hepsini okudum burada hangileri cıktı bilmiyorum ama sana kesinlikle JR Ward Black Dagger Brotherhood'u tavsiye ediyorum, LA serisinin ilham kaynagıdır, bildigim kadarıyla da burada yayın hakları alınmış ama kim ne zaman yayınlar onu allah bilir...
    Berfim'cim bu Lara Adrian'ın seri benim sana gecen sefer konusurken anlattığım seri ;) ama şimdi okuyacaklarımızın hepsini dusununce lutfen baslama diyorum :)
    Ve evet Gece Evinden uzak dur lütfen!!!

    YanıtlaSil
  15. Zaten okuma programı fln yapsam da şu anki yoğumluğuma para etmiyor ki bacım yok bitmiş bir haldeyim :) Seninde durumun aynı biliyorum :)

    İlk 5 te o seri ama ne zaman başlarım Allah bilir :)

    YanıtlaSil
  16. Diğer kitapları okuduğunda ilk kitabın sadece bir başlangıç olduğunu düşündürüyor.Ben ilk kitabı okuduğumda aşırı beğenmemiştim. Özellikle Lissa ve Rose muhabbetleri baymıştı ama sonraki kitaplar. Ah o sonraki kitaplar.Spoiler vermiyorum ama şok gerçekten şok edici!Okuduğum en iyi Vampir serisi. Öyle ustaca ve harika kurgulanmış ki okumamak haksızlık olur. Filmini merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  17. Berfim benim de yeni bitirdiğim bir seri var sayesinde okuma rekoru kırdım 400 küsür sayfayı 24 saat dolmadan bitirdim. Becca fitzpatrick/ Hush Hush serisi 4 kitap. Çok beyendim tavsiye ederim. Bu arada lissa ve rose hangi seri tam olarak anlamadım galiba

    YanıtlaSil
  18. Ya arkadaslar ben VA serisini bitirdim ama tekrar tekrar okumak istiyorum aynı türden önerebileceğiniz kitap varmi lütfen çok ihtiyacım var

    YanıtlaSil
  19. Ya arkadaslar ben VA serisini bitirdim ama tekrar tekrar okumak istiyorum aynı türden önerebileceğiniz kitap varmi lütfen çok ihtiyacım var

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML