26 Mart 2013

BloG-TwinS | EROTİK ROMANCE NEDİR? || Kütüphaneci – Logan Belle Çekilişi

BloG-TwinS

EROTİK ROMANCE || EROTİK AŞK ROMANI

Nedir? Örnekleri Nelerdir? Hangi Kitaplar Var?

Aşk Romanlarının (Romance) alt türüdür. Bu tür kitaplarda yazar, ilişkinin gelişimini okura cinsellik yönüyle işler. Cinsellik, hikâyenin, karakter ve ilişki gelişiminin ayrılmaz bir parçasıdır ve kitabın bütüne yayılmıştır. Bu tür kitaplarda cinselliğin çıkartılması/azaltılması durumunda hikâyenin yapısı bozulur.

Kitabın “Erotik Aşk Romanı” olabilmesi için, bütün romancelerde olduğu gibi, (mutlaka) bir mutlu son gereklidir. Çok uzun zamandır yayıncılık dünyasında yer alan bu türde kitapların çıkma hızı trend bağlı olarak düzensizlik gösterir. Bu trend, özellikle aşk romanları piyasasında bir artar bir azalır. Bu türde kitapların tanınırlığı ve başarısı trendlerin düzenine bağlı olarak değişir. Bildiğiniz gibi bu türdeki en son trend, grafik seks sahnelerinin yer aldığı aşk romanlarıydı. 


Son yıllarda bu tür romanların sayısının artması üzerine; **Erotika, **Erotik Aşk Romanları ve **Seksi Aşk Romanları arasındaki kavram kargaşası da bir hayli arttı. Bunları birbirinden ayırmaya çalışırsak; 




**Erotik Aşk Romanları: Yukarıdaki tanımımız bu türe aittir.

**Erotika: Karakterin cinsellik üzerine yolculuğu ve bunun kişisel olarak kendisini nasıl etkilediği ile ilgili olayların anlatıldığı hikâyelerdir. Karakterlerin gelişimi ve duygular önemli bir yer tutar. Ancak, bu tür hikâyelerde romantik bir ilişki odak noktası değildir, böyle bir ilişkinin varlığı tamamen yazarın tercihine kalır. Bu tür hikâyelerde mutlu son gibi bir bitiş beklenmez.


**Seksi Aşk Romanları: Romantik bir ilişkiyi konu alan ve yer yer açık ve detaylı seks sahnelerinin yer aldığı hikâyelerin girdiği türdür. Cinsel ilişki, hikâyenin, karakter ya da ilişki gelişiminin ana konusu halinde değildir ve arzu edilirse kolaylıkla kitaptan çıkartılabilir ya da hafifletilebilir ve konunun işlenişi bozulmaz. Bu tarz romanlarda mutlu son şarttır. 

Bu tür etiketleri kolaylıkla birbirine geçebilir, aralarında kesin bir ayrım yapmak zordur. Ülkemizde ve dünyada birçok yayın evi son yıllarda bu tür kitaplara listelerinde yer verip çıkarmaya başlamıştır.

Erotik Kitaplar genel ayrımın dışında, konularında göre birçok alt türe ayrılmakta. Kısaca değinmek gerekirse,

**BDSM
**D/s
**GBLT
**Menage vb.

Bunların dışında temel olarak aksiyon, gerilim, polisiye dahi barındırabilir. Yeter ki içerilerinde bir aşk hikâyesi bulunsun.
Dünya’da ve ülkemizde bu türe ait popüler kitaplara bir göz atalım;

Dünya'dan popüler öneriler;
**Christina Lauren - Beautiful Bastard, 
**Alice Clayton - Walbanger
**S.C.Stephens - Reckless, 


**J.C. Reed - Surrender Your Love, 
**Giorgia Cates - Beauty From Pain,
**Jennifer Probst- Marriage to a Billionare serisi en çok satanlar listelerinde kendilerine uzun sürler yer bulan kitaplar arasında.


-Türkiye'de Çevrilen Kitaplar:
** Kütüphaneci - Logan Belle - Artemis Yayınları
**Grinin Elli Tonu - E L James -Pegasus Yayınları- Elli Ton Serisi #1
**Karanlığın Elli Tonu - E L James -Pegasus Yayınları- Elli Ton Serisi #2
**Özgürlüğün Elli Tonu - E L James -Pegasus Yayınları- Elli Ton Serisi #3 -
**Günaha Davet - Sylvia Day - Pegasus Yayınları
**80 Gün Arzunun Rengi (1) - Vina Jackson Jackson - Epsilon Yayınları
**80 Gün Tutkunun Rengi (2) - Vina Jackson Jackson - Epsilon Yayınları
**S.E.C.R.E.T – L. Marie Adeline - Epsilon Yayınları
**Kütüphaneci - Judith Kuckart -  Epsilon Yayınları
**Sana Soyundum - Sylvia Day - Doğan Kitap (Crossfire Serisi #1)
**Sende Kendimi Buldum - Sylvia Day - Doğan Kitap ( Crossfire Serisi #2) 

-Çeviride olanlar;
**Ephesus Yayınları - Backstage Pass
**Optimum Kitap - Down To You’da bu türde, ülkemizde yakın zamanda çıkacak örneklerden.

Diğer Örnekler:
Christina Lauren’in yazdığı Beautiful Bastard, Alice Clayton’ın yazdığı Walbanger ve Jennifer Probst’un Marriage to a Billionare serisi en çok satanlar listelerinde kendilerine uzun sürler yer bulan kitaplar arasında.



Dünya’da bu hafta bu kategoride en çok neler okunmuş ona da bir göz atalım;



Sylvia Day’in Reflected in You (Sende Kendimi Buldum), S.C.Stephens’ın Reckless, J.C. Reed’in Surrender Your Love, Giorgia Cates’in Beauty From Pain,



" BloG-TwinS olarak bu hafta bu türde sizin için inceleyeceğimiz ve hediye edeceğimiz kitaba gelelim;"

Artemis Yayınlarının Destekleri ile;  
Bettie Page Sunar: KÜTÜPHANECİ - Logan Belle
Tuğçe'm yapmış (: Ellerine sağlık kuzumun (:


Çekiliş için;



a Rafflecopter giveaway




Not: Bu yazıda yazılan bilgilerin izinsiz kopyalanması yasak olup, izne tabidir. Her türlü yayın, yayım ve dağıtım hakkı saklıdır.



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

14 yorum:

  1. böyle bir yazıya ihtiyaç vardı, bazen ben bile yazılarımı etiketlerken hangi türe ekleyeceğimi bilemiyorum. Bazen her şey o kadar doğal geliyor ki bizler çok okuyan kesimin bazı bakış açıları var beğenmesek de işin özü ne ise onu kabul ederiz. ön yargı arınıklıyız. Ama milletin salak saçma bilmez uydurur eleştirileri de çıldırtıyor.

    Marriage to a Billionare serisini merakla bekliyorum sözde bu aylarda çıkmış okumuş olmalıydık bakalım ne zaman çıkacak?

    Crossfire Serisi ve 80 gün serilerin ilk 2 kitapları elimde ama mayısa kadar kısıtlı vakitte okumama imkansız:( 3. kitaplar çıkınca art arda okumayı planlıyorum doğrusu.

    YanıtlaSil
  2. grafik seks sahnelerini tanımlayabilir misin? yani en azından bilinen kitaplaran bir alıntı gibi ya da kitap ismi örneklemesi gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dediğin, kitaplarda ki cinsel sahnelerin gerçeğe çok yakın ve detaylı olarak anlatıması. Bu anlatım şekli olayı gözünde film izlermişcesine detaylı şekilde sunuyor. (:

      Örnek kitaplar için ufak bir araştırma yapmam lazım ama öğrendiğim gibi paylaşacağım (: Posta ekleyeceğiz.

      Sorun için teşekkürler, ellerine sağlık

      Sil
  3. Değerlendirmeli bekliyorum.Yorumlamalar benim için çok önemli.

    YanıtlaSil
  4. bu türde kitapları da yorumlamanız biz okurlar adına çok güzel olacağına inanıyorum :) ayrıca zaten Twins ile atışılacağından harika olacağına ve keyifle okuyacağımıza eminim :) merakla bekliyorum çalışmanızı :)

    YanıtlaSil
  5. Bu tür kitapları tanıtmak bence cesaret ister.Bu konuda sizi tebrik ederim...Sizler sayesinde kitapları tanıyıp bilgi sahibi oluyoruz.Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok teşekkür ederim güzel yorumların için. Konu kitapsa, ülkemizde kırılması gereken çok tabu var. Bizde bir ucundan başlamış olmuş oluruz umarım.
      İleriki çalışmalarda da bekleriz, aramızda görmek isteriz (:
      Sevgilerle

      Sil
  6. ilk defa bu tür kitap okuyacağım.bencede cesaret ister bu tür kitapları yorumlamak
    en azından sayenizde bilgi alıyoruz türler hakkında teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. farklı bir kitap türüne girmişsiniz. Cesaretinizi takdir ettim. hala bu tür konular kitaplar filmler belli kesimler tarafından tabu olarak görülüyor.

    YanıtlaSil
  9. hakkında daha fazla bilgi öğrenmek isteyeceğim bir tarzı seçtiğiniz için teşekkür ederim, incelemelerinizi sabırsızlıkla bekliyor olacağım :)

    YanıtlaSil
  10. Yeni yeni çıkmaya başlayan bu türde bir tek Grinin Elli Tonu'nu okudum ama Sana Soyundum ve Sende Kendimi Buldum şuan kargoda bana geliyorlar gerçekten hem erotik ama içinde aşkta olan kitaplar tam benlik eh tam bir kitap kurduyum ve "Kütüphaneci" ismi de hemen dikkatimi çekti :)Umarım ben kazanırım bu sefer :)

    YanıtlaSil
  11. Son 5 saat kala katılan yarışmacı olarak ellerinize sağlık çok güzel bilgi vermişsiniz diyorum :)) Adından dolayı dikkatimi çekmişti ve yorumlarını okuduktan sonra baya merak ettim... Herkese bol şans dilerim :))

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML