18 Mart 2013

Yorum: GÜLÜMSE ANILARA || Camille Noe Pagan

Merhaba Herkese!

Bu haftaki yorum konuğumuz Camille Noe Pagan'ın Arkadya Yayınlarından çıkan "Gülümse Anılara" adlı kitabı.


Aslında büyük tereddütler ile elime aldığımı itiraf etmeliyim kitabı. Yoğun ve stresli iş hayatı, İstanbul'da ve Adliyelerdeki o koşturmacalar ve buraya yazamayacağım kadar uzun bir sürü sebepten ötürü kitap okurken özellikle bana keyif verecek, içerisinde dramın bulunmadığı, vıcık aşkların olduğu her türden kitabı okumayı tercih ediyorum. (Gerçek hayatta herkese yetecek dram var ne de olsa)
Bu kitap korkutmuştu beni bu sebeple, öyleymiş gibi gelmişti.
Kapağından mı bilmem, okuyan arkadaşların teşvikleri ve garip bir elektriklenme ile kitabı elime aldım, çekti beni kitap kendine ve son sayfaya gelip kapağını kapadığımda kendime gelebilmek için bikaç dakika boşluğa baktım...
Yazarın kalemine hayran kalamadan edemedim.(Çevirmenede özel bir tebrik gider buradan.)

Hepimizin hayatında vazgeçemeyeceği dostlukları, kardeşlikleri var ve gerçekten bunun ne kadar kendi kişiliğimiz etkilediği ve hayatımıza yön vermediğine dikkat etmeden yaşıyoruz. Konusuna kadar mükemmeldi, beni ciddi anlamda düşünmeye sevk etti kitap ve Marissa çoğu konuda bana kendimi anımsattı. Su gibi gidiyor kitap elinizde. Çok da uzatmadan yoruma geçelim.

Yorum: (Spoiler İçermez)

Marissa Rogers, orta okuldaki insanların ona olan zulümlerinden bunalıp, yaşadığı yerden uzakta bir liseye gitmek ister, o okuldaki insanlardan uzakta bir yere... Annesini başka bir liseye kaydının yaptırılması için ikna eder.
Popüler ve havalı kızlar ile kendini beğenmiş kaslı çocukların dolaştığı okul koridoru ona, verdiği kararın doğrulunu sorgulatır.

Taki yemekhanede Julia ona seslenerek yanına çağırıncaya kadar. O günden sonra Julia ve Marissa arasında büyük bir arkadaşlığın tohumları atılır. Marissa kendi halinde sessiz ve çok da gösterişli sayılmayan bir kız iken Julia, dışa dönük, pozitif ve güzelliği ile herkesi kendine hayran bırakan bir insandır.

Lise yılları boyunca büyüyen dostlukları aynı şekilde üniversite de devam eder. İki kızın en büyük hayali üniversite bitince New York'ta kendi hayatlarını kurmaktır.

Julia, ünlü bir balerin olacak ve Marissa'da en büyük dergilerden birinde Genel Yayın Yönetmeni olacaktır. Hep beraber olacaklar ve birbirlerinden asla arkadaşlıkları bozulmayacaktır.
Ve bütün bu kurulan hayallerde nerdeyse gerçek olur. Marissa bir beslenme ve zayıflama dergisinde çalışmakta ve Julia ise bir bale topluluğuna kabul edilmiştir. İkiside New York'da yaşamakta ve dotlukları hala devam etmektedir.

Marissa'nın hayatı o kazaya kadar mükemmel sayılabilecek güzellikte gitmektedir. Sevdiği işi yapmaktadır. En yakın arkadaşı Julia'dan başka kimseye ihtiyacı yoktur. Sevgilisi Gabe dünyanın en anlayışlı ve sabırlı erkeğidir ve onunla huzurlu bir ilişki yaşamaktadır.

Ancak herşey bir akşam yerle bir olur, Marissa ile akşam yemeğinde buluşmak için randevulaşan Julia'nın, akşam restoranın önünde geçirdiği trafik kazası sonucunda beyninde ciddi bir zarar oluşur.

Julia artık eskisi gibi değildir. Son zamanda yaşanan olayları veya kişileri çok zor hatırlamakta iken lise ve üniversite anılarını o günkü tazeliğinde hatırlamaktadır. Oysa ki aradan 11 sene geçmiştir. Eski eğlenceli Julia'nın yerine obsesif ve agresif bir Julia gelmiştir ve kimse bu durumun ne kadar süreceğini veya Julia'nın iyileşip iyileşmeyeceğini bilmemektedir.

Julia'nın tedavisi için ailesi ile yaşadıkları yere dönmesi ve New York'dan taşınması ile Marissa büyük bir yalnılığın ve umutsuzluğun ortasında bulur kendisini. İşin kötü tarafı, Julia Marissa'nın 11 yıl önce terk ettiği sevigilisi (ve ilk aşkı) Nathan ile görüşüp Marissa ile sürekli onun hakkında konuşmaya başlaması ile olur.

Kısaca, Marissa kendi ve Gabe ile olan ilişkisini, annesi olan çekişmeli ilişkisinin sonuçlarını, yıllar önce trajik bir şekilde sonlanan Nathan ile ilişkisinin akıbetini ve geleceğini, Julia ile olan dostluğunun asıl sebeplerini ve hayatına etkilerine varıncaya kadar uzun bir listeyi çözümlemek zorundadır.


Bakalım Marissa sonunda kendi hayatını ve kendisi ile ilgili neleri keşfedecek ve bunlardan sonra nasıl bir hayata başlayacaktır?




Beni kendine hayran bıraktın Marissa...
Umarım uzun yorumum sizi sıkmamıştır. :)
Sevgilerle,
Küçük Kız











Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML