14 Mart 2013

YORUM: KARANLIĞIN KIZI || KELLY KEATON


KARANLIĞIN KIZI

Yazar: Kelly Keaton
Çeviren: Melis Özben
Yayınevi: DEX
Sayfa sayısı: 233

Evvet hemen bugün ki konuğumuz
Gods & Monsters serisinin ilk kitabı "Karanlığın Kızı"(: Yunan mitolojine olan bakış açım Karanlığın Efendileri Serisi ile zirveye vurduğundan bu tarzdaki kitapları ayrı bir hevesle elime alır oldum (:
Bu kitabı sevdim çünkü yazar İçerisinde vıcık vıcık mitoloji sokmamış.
Karanlığın Kızı, resmen aralara dokundurmuş. Hatta size şöyle söyleyeyim kitabın sonlarına doğru, oha Athena’ nın burada ne işi var dedim. (:

2020li yıllarda kızımız Aristanae Selkirk, ben ona kısaca Ari diyorum :p Küçücük yaşında annesi tarafından terk edilir. Ari’ nin çocukluğu bakıcı aileleri dolaşmakla geçer. (Son bakıcı ailesi Casey ve Bruce, kitap da çok geçmeseler de benim kuşkusuz favori çiftim, kafa bir çift (:)
Ari’nin kafasını geçmiş ile ilgili çok şey kurcalamakta, annesi neden onu terk etti ve nereye gitti? Yaşıyor mu? Babası kim? Ari’nin kendisi ile ilgili tuhaflıkların da cevabını ailesini bulabilirse alabileceğini düşünmekte. Mesela, saçları neden bu kadar tuhaf?
Ari’nin yaşadığı  o zaman ki Amerika’ya gelirsek, New York’ da büyük bir felaket meydana gelmiş ve oradan kaçabilenler kendilerine New 2'den (felaket bölgesinin adı olmuştur) uzakta bir hayat kurmuşlardır.
New 2 adı verilen bölge,  9 aile tarafından tekrar kurulmuş bir bölge ve tamamı bu ailelere ait.  (bu aileler ile ilgili enteresan söylentiler de dolaşmakta tabi) Ari, New 2’ ye yani doğduğu yere gidip kafasındaki soruların cevaplarını bulmak istiyor. Bu kararı aldığı sıralarda ve New 2’ ye gidiş hazırlıklarına başladığında birden bire ortaya çıkan bir savaşçı onu öldürülmeye çalışır. Tabi bunu beceremez. Kızımızın maşallahı var amazon gibim(:
Ve karşısına çıkan bütün bu acayip şeylere rağmen Ari, New 2'ye doğru yola çıkıyor. Onu az daha kamyonuyla ezecek olan Crank ile traji komik karşılaşması ise onun kaderini bambaşka yerlere götüreceğini nerden bilebilirdik ki (: Crank New2 de yaşayan öksüzlerden biridir. Ari’nin kalacak yeri olmadığını bildiği için kaldıkları eve onu götürür.
Ve arkadaşım kim var o evde pekiiii Sebastian! Sebastian, Crank’ ın evinde yaşayan bir Taş! (: Evin en büyüğü ve en sorumluluk sahibi kişi (: Evde Crank gibi öksüz çocuklar yaşamakta.
Ahahahah işte benim için kitabın coşmaya başladığı yerler ise tam Sebastian’ın kitaba dahil olduğu yerler tahmin ettiğiniz üzere. Sebastian oldukça ağır ve dengeli bir karakter ve o soğuk kanlılığı ile kitapta ciddi bir ağırlığı var (:

Yakışıklı olduğunu ve onunda Ari ve o bölgede yaşayanlar gibi acayip bir tarafı olduğunu söylememe gerek var mı bilemedim (:

Kendi doğumu ve ailesi ile ilgili gizemleri çözmek için Ari doğumunun gerçekleştiği hastanede bir şeyler bulabileceğini umuyor. Sebastian bütün bunlarda Ari’nin yanında tabikisideee (:
Kitap ilerledikçe işler cidden çığırından çıkıyor (: Sebastian’ın o büyük 9 aileden birine mensup olduğunu öğreniyoruz. O 9 ailenin aslında ne/neler olduğunu öğreniyoruz. Kızımız Ari, annesinin ve ailesindeki kadınlar (anneannesi, büyükannesi) ile ilgili büyük sırrı öğreniyor (yemin ediyorum dibiniz düşecek) derken Pat! Traji komik bir şekilde babası ile ilgili gerçeği öğreniyor ki bu kısımda ben bile oha! Dedim (: ve bitti mi tabikisi de hayır veeee ta ta taaaam! Athenaaa geliyooor (: Bildiğiniz Olimposlu Tanrıça (: Ne işi var demeyin, kadının sıkıntıları var, çıldırmış!
Ari’yi uzun zamandır aramakta olan Athena en tehlikeli düşmanları haline geliyor. Ari ile ilgili hiç hoş olmayan planları var Tanrıça’nın ve bu planlarında başarıya ulaşırsa Dünya’nın bütün dengeleri bozulabilir…
Kitap akıcı ve akıp gidiyor ellerinizden ama Wauw dibimi düşürdü diyebilirmiyim hayır (: Çerez kitap diyebilir ve keyifle okuyabilirsiniz ince ve sürükleyici bir kitap.
Aklımızda sorular ile bir yorum çalışmasının daha sonuna geliyoruz. (:
“Ari kim ve başındaki lanetten nasıl kurtulacak? Sebastian ile aralarında bir şeyler olacak mı? Athena’ ya kim/kimler bir dur diyecek? Ari, babasını kurtarabilecek mi? Yoksa sınırda Tanrıça ile başlayacak büyük bir savaş mı yaklaşıyor?


Serinin devam kitabı olan Güzel Şeytan ‘ da, DEX'ten çıktı. (şaşırmadınız değil mi(: DEX’e bu konuda tepki veremiyorum artık.)
Sevgili takipçiler ve kitap kurtları sorarım sizlere, benim kitaplardaki büyük büyük aşklarımın büyüüük bir kısmınıııın DEX’in sponsorluğunda olmasının sebebi nedir?
Cevabı hepimiz biliyoruz bence (:
Kendinize cici davranın ve bol bol kitap okuyun emi!

Sevgilerle
@Küçük Kız



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML