18 Mart 2013

Yorum: SAĞDAN BİRİNCİ MEZAR || Darynda Jones


Bugün ki yorum konuğumuz geçtiğimiz günlerde serinin ikinci kitabı “Soldan İkinci Mezar” ile yoluna tam gaz devam etmekte olan “Sağdan Birinci Mezar” kitabı.



Ben iki kitabı da büyük bir keyif alarak okudum. Kitabın yazımı ve olayların akıcılığının yanında karakterler o kadar sempatik ki kitabı sevmemeniz elinizde değil. Her ne kadar ilk kitabın kapağından ötürü uzun bir süre elim kitaba gitmese de, kitabın konusu direk bu açığı kapadı tabikisi. [ayak görmek çok hoşuma gitmiyor sanırım (:]

[Bir tarihi aşk romanı hastası olarak bu ara paranormal kitaplara takıldım kaldım. Blogun adını değiştirmem lazım sanırım(: Allah sonumu hayır etsin(:]
Serinin İkinci Kitabı
Charley Davidson Serinin Diğer Kitaplarına gelirsek,
         1- First Grave on the Right : Sağdan Birinci Mezar
     1,5-For I Have Sinne
         2- Second Grave on the Left : Sağdan İkinci Mezar
         3- Third Grave Dead Ahead
         4- Fourth Grave Beneath My Feet
         5-Fifth Grave Past the Light

Kitap Yorumum:

    Charley Davidson kitabımızın ana karakteri. Oldukça cesur, işinin ehli bir özel dedektif ve polise danışmanlık yapıyor. Boş zamanlarında da babasının barında ona yardım ediyor. Bütün bunların yanında kendisi oldukça çekici bir kadın Tabi polise bir roman havasına girmeden düzeltmek isterim ki kendisi sadece bunlardan ibaret değil (:

Diğer ajanlardan farklı olarak o bir “ÖLÜM MELEĞİ” Gözünüzde, Elinde oraklı siyah pelerinli bir tip canlandığını görür gibiyim (: Ama alakası yok emin olun. Cnbc-e ‘de yayınlanan ve  bir zamanlar delicesine takip ettiğim
Ghost Whisperer dizisindeki Melinda Gordon’ u bilenleriniz vardır. Charley bana okurken sürekli o diziyi ve Melinda’yı anımsattı. (: Yani o diziyi sevdiyseniz kitabı kesinlikle okuyun derim.

Charley’nin Ölüm Meleği olarak görevi, bu dünya da kalmış, öbür dünyaya geçmemiş ruhların ışığa gitmelerine yardımcı olmak. Onu bir kapı olarak düşünebilirsiniz. (: Tabi bu görüldüğü gibi kolay bir iş değil, çünkü ölülerimiz çok inatçı ve yarım kalan bir takım şeylerden ötürü bu dünyadan gitmek istemiyorlar. İşte tam bu sırada kızımı devreye giriyor ve ölülere yardım ediyor.

Tabi bu yeteneğin işine de etkisini direk düşünebilirsiniz. Bir cinayet dosyasında direk öldürülen kişiden katilin kim olduğunu öğrenebiliyor kendisi (: Oldukça pratik aslında. (:
     
Charley’nin hayatındaki acayiplikler burada da bitmiyor. Onun göremediği ve tanımadığı ama varlığı hissettiği, rüyalarına münasebetsiz ziyaretlerde bulunan ve uyanıkken ona dokunuşlarını hissettiği birde aşığı var (: ahaha işte bu biraz ürkütücü (:

Olaylar ise, 3 avukatın öldürülmesi ve ruhların Charley’e yani Ölüm Meleğine gelmesi ile başlar. Charley polis tarafından olay mahalline çağrılır ve dedektifimiz dosya ile ilgili çalışmalarına başlar. Bu cinayet ile ilgili çalışmalarına başlayan Charlie aynı zamanda kendisine inatla yüzünü göstermeyen ve içini titreten gizli aşığının da peşine de düşer. [Kimdir yahu bu adam(:]

Araştırmalarının sonucunda o adamın Reyes adında bir suçlu olduğunu öğrenir. [Ne kadar iç açıcı değil mi?(:] Ama Reyes suçlu olmanın ötesinde bir bağ ile Charley ile bağlantılıdır. O da tıpkı Charley gibi doğaüstü yeteneklere sahip bir melektir. Daha doğru o Şeytanın Oğludur. (: (Bence mükemmel bir çift oldular)

Charley’nin geçmişi ve Reyes arasında ki bağlantı bana vauv dedirtti. (: Kurgu bence mükemmel olmuş ve büyük bir keyif alarak okudum. Hemencik bitti zaten ):

Charley’de Anita havası sevdim resmen bu kitaba daha sıcak bakmamın belki başka bir nedenidir. Charley güçlü bir karakter ve yer yer kendine güveni yüzünden ona birkaç tekme atmak isteyebiliyorsunuz. (: Ama espirili diliyle hemen gönlünüzü alıveriyor. Reyes ise hiç kuşkusunuz ikinci kitabı coşturacağa benziyor. Tabi Charley’i de (:

İkinci kitabın yorumu kısa zamanda sizinle olacak ;) Takipte kalın…

Sevgilerle,
Küçük Kız



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

2 yorum:

  1. Sizin takipçiniz oldum. Gerçekten çok ilginç kitapları tanıtıyorsun ve yorumlar çok doyurucu. Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle hoşgeldiin :) ve güzel iltifatın için çok teşekkür ederim :) daha bir sürü değişik kitapta buluşmak üzere :)

      Sil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML