7 Kasım 2013

Kitap Yorum: İKİNCİ ŞANSLAR DURAĞI || Kristan Higgins (Yorumlayan: Rüya Kız)

Krıstan Hıggıns  || İkinci Şanslar Durağı
İkinci Şanslar Durağı

Yazarın okuduğum ikinci kitabı olan İkinci Şanslar Durağı adına yaraşır konusu ve yazarın kaleminin hafifliği ile okundu ve bitti... Okuduğum ilk kitabı GEÇ GELEN MUTLULUK kitabı ile zaten yazarın yolunu uzun bir süre beklemiş ve nihai sona ermiş bulunmaktayım...
Hangisini daha çok sevdim yarışına girmeyeceğim ama hangisin de daha çok eğlendim ve hangisinde daha çok duygusala bağladım rahatlıkla söyleye bilirim :)

Şayet, eğlenmek kahkalarla gülmek ve arada ki dialogları okurken gözünüzden yaş gelecek anlar yaşamak istiyorsanız GEÇ GELEN MUTLULUK şiddetle tavsiye edilir. Ki uzun bir süre tavsiye listemin ilk sıralarındaki yerini korumayı başaran nadir kitaplardandır.


Ve hem eğlenmek,arada duygulanmak, bir babanın eşini kaybedip kızını tek başına büyütmek zorunda kalmasına şahit olmak ve buları yaşarken geçirdiği panik ataklarda yardım eli uzatmak isteğine karşı koyamayacağınız anları yaşamak istiyorsanız İKİNCİ ŞANSLAR DURAĞI'nı tavsiye ederim....

Şimdiden söyleyebilirim ki bu kitapta tavsiye listemde uzun bir süre kalacak kitaplardan biri olma şerefine nail olmuştur...

^nede olsa herkesin ikinci bir şansı vardır....

Yazarın yurt dışında yayınlanan çok fazla tek kitabı var ve bu da onu zaten beklenen yazar olarak kılıyor. Ama yayın evinin hızını düşünürsek ha seri beklemişiz ha yazarın kitaplarını beklemişiz pek bir farkı yok... Zaten sevilen yazarları çıkarmakta neden zorluk yaşarlar bilmem :/

Gel gelelim kitabın konusuna...

Posey, yani Cordelia  lise yıllarını dış görünüşü yüzünden zor zamanlar olarak hatırlıyor.. Çelimsiz vücudu yüzünden erkek çocuğu görüntüsünden 33 yaşına gelmiş olmasına rağmen kurtulamaz. 
Lise de tüm hayalini kurduğu ve ona aşık olmaktan vazgeçmediği Liam Murphy kalbinde hala yara olarak kalır. Aradan geçen yıllardan sonra karşısına çıkan bay ayaklı karizma Posey'in denggesini yeniden bozar.

O yıllarda Liam ona karşı ne kadar kayıtsızsa aradan geçen zaman bu durumu değiştirmemiştir.
Ve bu kez Liam kasabaya kızı ile dönmüştür. 
Kendine yeni bir hayat kurmak üzere olan Liam yaşadığı zor zamanları unutmak ve kızını korumak için elinden geleni yapmak için mücadele veriri.
Ne de olsa kendisi de lisa yıllarında neler yaşandığını biliyor ve o zamanın Motorcu kötü çocuk unvanını hala koruyordur....

^Ne diyoruz biz bu duruma ! Kişi kendinden bilir işi :D

Posey, Liam için hala aynı duyguları hissetse de ikinci bir şans için kendinde o cesareti bulamaz. Ve Liam da bunun için pek yardımcı olmaz. Ama arada yaşanmışlıklar ve zorluklar ikisini bir araya getirmek için kadere boyun eğmek zorunda kalırlar. Posey'in canına minnet gerçi , ne de olsa konu kalbi ve Motorcu çocuktur...


_________________________________________________________________
Arka Kapak :

İkinci şanslar durağından yalnızca bir defa geçebilirsiniz


Çünkü bazen hayalini kurduğumuz sevgi, bırakıp gittiğimiz yerde kalakalmıştır. Kimimiz ilk seferde istediğimizi elde edemeyip hayata küsmeyi, üzülmeyi tercih ederken, kimimiz pes etmeyip mutluluk için kendimize ikinci bir şans veririz. Ve o mutluluk bazen bakmayı hiç düşünmediğimiz, geçmişimizin tatlı anılarından birinde saklıdır.


Küçük, şirin bir kasaba Cordelianın şikayet etmeye hakkı yok; mükemmel bir ailesi, çok sevdiği bir işi, hatta bir erkek arkadaşı bile var, ya da öyle denilebilir. Ancak ilk aşkların asla unutulamadığı gerçeği, ilk aşkı Liam çıkıp geldiğinde suratına tokat gibi çarpacaktır.
Cordelia ve Liam geçen onca senenin ardından, birbirlerini unuttuklarını düşünürken; kaderin onlara oynayacağı tatlı sürprizden habersizdiler.

_________________________________________________________________________________


^Nereye gidersen git, kalbini de yanında götür....

Severek okuduğum bir kitaptı, ve her ay kitabını çıkarsalar alır ve okurum. Bu kadar net söyleye bilirim..
Yazarın Koridor yayınlarından çıkan 
GEÇ GELEN MUTLULUK kitabı da unutulmazlarımdan....
Geç Gelen Mutluluk
Kısaca TAVSİYEMDİR....

Sevgilerle
Rüya Kız




















Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML