3 Aralık 2013

Kitap Yorum: Robyn Carr || Dağ Kulübesi-Vırgın Rıver ( Yorumlayan: Rüya Kız )

Robyn Carr / Dağ Kulübesi-Vırgın Rıver 
Ve azı biten çoğu kalan Virgin River serisinin ikinci kitabı “DAĞ KULÜBESİ” okundu ve raftaki yerini aldı.
Bunu söymekten nefret ediyorum ama ilk kitaptan daha çok sevdim.
Neden nefret ediyorum; 
Kitabım & Çayım & Oppam
Biliyorum ki bir sonraki üçüncü kitapta okunduğunda onu bu ikisinden daha çok seveceğim ve ben diğer kitapların çıkmasını sabırsızlıkla bekleyeceğim. Tıpkı Aşk Yeniden okunduktan sonra sabırsızlıkla Dağ Kulübüsi’ni beklemek gibi olacak her şey.
Ah tabi birde beklenen kitap karakterleri ile önceden tanışmış ve hikayelerinin zorluğuna şahit olmuşsanız iş daha acı verici işkenceye dönüyor.
İlk kitap Jack ve Virgin River kasabasına taşınan Mel arasında geçmiş ve okurken keyif almıştık.
Şimdi ki hikayemiz, Jack’in barında çalışan, Ordu da birlikte görev alan ve Peder lakabı ile tanınan John ve kocasının şiddetine maruz kalan ve dört yaşında ki oğlunu alıp eşinden kaçan Paige arasında geçiyor.

Paige bardan içeriye kucağında oğlu ile girdiğinde yoluna devam etmesi gerektiğini biliyordu ama yorgunluktan ölmek üzereydi. Ve Peder’in mantıklı açıklamaları sayesinde iki gün daha kalmaya karar verir.
Pederin Paige davranışları gün geçtikçe değişir ve daha korumacı bir hal alır. Artık onu kalması için ikna etmekten başka bir şansı yoktur.
Paige ile birlikte mücadele edecek ve kabus dolu günleri geride bırakacaklardır. Ama önce aşmaları gereken engeller vardır..
İşte bu engeller tabikisi kitapta saklı  :) (kötüyüm ben biliyorum)
Bu kitapta sevdiğim en güzel yanlarından bir tanesi, belki de en önemlisi,tek bir çifte odaklanmıyor, birkaç karakterin hayat hikayesini birden okuyorsunuz. Zaten serinin diğer kitaplarını beklemekte işi bu yüzden zorlaşıyor. Özellikle ilk kitaptan tanıdığımız bir çok karakter ile karşılaşınca özlediğiniz arkadaşlarınıza kavuşmuş ve hayatlarından neler çıkmış ve yada neler eklenmiş öğrenme şansı buluyorsunuz....
Yazarın kalemi çok hafif ve karakterlerin diyalogları sizi sıkmadan akıp gidiyor. Özellikle erkek muhabbetleri ve eşlerini çekiştirmeleri bir diğer kitabı okunası kılan özelliklerden.
Ve bazı anlarda o kadar üzülüyorsunuz ki neyin doğru neyin yanlış olduğuna siz bile karar vermekte zorlanıyorsunuz... Ahhh Rick !! der ve noktayı koyarım :D en merak ettiklerimden biri de Rick'in hikayesi ama ne yazıkki yedinci kitap kendisine ait :((((
İşte bu kısımlarda kitapta saklı :) ( kötü olduğumu belirtmiştim zaten :D )
Şimdi sırada ne zaman çıkacağı belli olmayan Jack’ın kızkardeşi Brie ve ordudan arkadaşı ve bu kitapta üç kurşunla vurularak polisliğe veda eden Mike’nin hikayesi var…
Uzun lafın kısası arkadaşlar “ Robyn Carr / Virgin River” serisi tavsiye edilir ve önerilir…
Sevgilerle
Rüya Kız



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML