17 Şubat 2014

Kitap Yorum: GECEMİ AYDINLAT || Lisa Kleypas (Yorumlayan: Küçük Kız)

Bir tarihi aşk romanı incelemesinden herkese merhaba!

Lisa Kleypas’ın Hathaways Serisinin 3. Kitabı bence oldukça güzel bir kapakla Epsilon Yayınlarından geçtiğimiz haftalarda çıktı. Millet delirdi, delirdi tabi (:
Lisa Kleypas ile ve Hathaway Kardeşlerle henüz tanışmamış arkadaşlar için kısaca bir bilgilendirme yapayım. Ülkemizde yazarın bütün kitapları Epsilon Yayınlarından çıkıyor. Yazarın iki serisi şimdiye kadar çıktı.


**Wallflower Serisi;
1.Kitap: O YAZ
2. Kitap: BEN BÖYLEYİM
3. Kitap: SEVGİM SANA AİT ** Favorimdir. <3 Sebastian
4. Kitap: NİSAN YAĞMURLARI
5. Kitap: A WALLFLOWER CHRİSTMAS * Çevrilmedi.


Ve bugün yorumunu sizlerle paylaşacağım Hathaways Serisini incelersek;

**Hathaways Serisi;
1.Kitap: BENİMLE KAL <3Cam Rohan
2.Kitap: VAZGEÇEMEM SENDEN ** Favorimdir  <3 Kev -Merripen
3.Kitap: GECEMİ AYDINLAT **Yeni Favorim  <3 Harry
4.Kitap: MARRİED BY MORNİNG *Çevrilmedi.
5.Kitap: LOVE İN AFTERNOON *Çevrilmedi.

YORUM:

(Hathaway Kardeşlerden) Amelia Hathaway ile Cam Rohan’ın hikayesi ile ailenin içerisine bütün olarak girmiştik. Ablamızın hikayesinden sonra (benim ölümüne beklediğim ve kesinlikle hayal kırıklığına uğramadığım) Win Hathaway ile Kev Merripen’i de binbir güçlük ile birbirine yakıştırdıktan ve baş göz ettikten sonra küçük kız kardeşlerden ismi bende sürekli pamuk şeker hissi uyandıran Poppy Hathaway ile serimizin 3. Kitabına başlamış bulundum.

Poppy, ailedeki diğer üyelerin arasında hiç kuşkusuz en sakini ve normali. Tamamiyle kendi halinde olan Poppy dışarıya oldukça kırılgan ve naif bir duruş sergiliyor. İngilteredeki 3. Sezonunda Michael Bayning ile gizli ama güzel bir fölrt dönemine girer.

Michael Bayning denen zat, zerre kadar sempati duymadığım, zayıf, korkak ve hiçbir çekiliğinin olduğunu düşünmediğim bir erkek figür olarak kitabın  girişinde beni karşıladı. Her ne kadar sessiz ve uyumlu bir kız olsada, oldukça zeki ve kızıl kahve saçları ve vücut hatları ile ziyadesiyle erkeğin beğenisini üzerine toplayan Poppy için kesinlikle uygun bir aday olmadığını ilk sayfadan anladım. -_- Gerçekten bu adama inanılmaz tutuldum ya neyse..


Poppy, Michael babasından tırım tırım tırstığından ve ilişkilerini ona açıklayıp evlenme niyetini söylemek için uygun bir zaman beklediğinden oturup bir köşede bu “mükemmel zamanın” gelmesini beklemektedir. Poppy’nin git gide büyüyen çılgın ailesi tabiki bu durumdan hiçde memnun değildir. Michael’in samimiyeti hepsi için büyük soru işaretleri içermektedir.


Ve ve ve sezon için İngiltere’de bulunan ve en büyük ve ünlü otellerinden birinde kalan Hathaways ailesinin başına (daha doğrusu Poppy’nin başına) talih kuşu işte tam bu garip olaylar silsilesi içerisinde konar. Babasından tırsan Michael ile gizli gizli görüşen Poppy, ondan gelen mektubu biricik hayvan aşığı Beatrix’in gelinciğine kaptırır.

(Seriyi hiç okumamış insanların şu cümleleri okukenki surat ifadelerini cidden merak ediyorum. Kızın adı Poppy, otelde kalıyoruz ve bir gelincik var üzerine mektup çalıyor felan (: ))
Otelin içerisinde kimsenin eline geçmeden mektubu almaya çalışan Poppy,  gizli bir koridor bulur (tamamen allahın işi) ve kendisini karanlık koridorda oldukça sinirli ve orada olmasından rahatsız koca bir adam ile burun buruna bulur. Bu kişi kimdir? 

HARRY RUTLEDGE !!!

Kendisi, otelin tek sahibi olup bu dünyada okuyabilecğeniz (tanıyabileceğiniz) en sevimli içine sokulası, odun mu odun ama bir o kadar samimi ve içten, esmer uzun ve yakışıklı, oldukça kıskanç ve gururlu, sahip olduğunu şeyleri korumak için yapmayacağı şey olmayan, sahip olmak istediği şeylerin önünde kimsenin duramadığı bir melek, bir adonis, bir  bir... ya kelimelerim bence yetmeyecek kendisini anlatmaya (:

Harry, özel gizli koridorunda Poopy ve gelinciği ile karşılaşınca şok olur tabi (: Ama bu çok tatlı bir şoktur. Hathaways ailesini iyi bilen ve otele geldiği ilk günden beri gözlerini üzerinden alamadığı Poppy Hathaways ile burunadır. Neyseciğime, sonra Harry’cim kızı alır ve koridorun sonundaki özel odasına davet eder. Amacı rezil olmadan onu bir hizmetçi eşliğinde odasına göndermektir. Tabi önce o koridorda ne işi olduğunu öğrenecektir. (: Sohbet muhabbet derken, mekaniğe çok meraklı olan Harry’mizi kızın zekası ve bildikleri kendisine bir kere daha kendisine hayran bırakır ve o an kıza sahip olmaya karar verir.


Eee ne dedik bu biricik Harry, onun önünde Michael gibi bir eziğin şansı olabilir mi? Tabi bunu öğrenmek için devamını okumanız gerekecek. Poppy ile Harry arasında dialoglar her zamanki gibi bir profesyonelin elinden çıkmaydı ve Lisa Kleypas okuma keyfini bana son sayfaya kadar yaşattı. Hatta bittiğinden böle bir boşluk yaşadım ve moralim bozuldu. Bende ilk sayfayı açıp bir daha okumaya başladım. (:

Harry oldukça değişik ve ne kadar iri yarı ve sert bir adam olsa da sevimli diye fütürsuzca tanımlayabileceğim bir karakter oldu. Kitabı okuyan diğper arkadaşlarım ile konuştuğumda onlardan da aldığım ilk tepki “.. yaaa bu çok şirin yaaa yirimmmm..!” oldu (:

Lisa Kleypas okumuş olanların zaten kesinlikle alıp okuyacaklarından emin olduğum bu kitabı henüz yazarla tanışmamış, tanışmış ama bu seriye başlamamış arkadaşlara öncelikle inanılmaz derecede üzüldüğümü söylemek zorundayım. Ama ne demişler hiçbirş şey için geç değildir! Hemen bu eksikiliği telafi edin ve her birine ayrı ayrı aşık olacağınız Cam Rohan, Kev Merripen ve son gözdemiz Harry Rutledge ile tanışmaya bünyenizi hazırlayın :)

Yorum yazamama tutukluğumu bana kırdıran ve bütün haftasonumu evde kitap okuyarak geçirmeme sebep olan üstad Lisa Kleypas’a buradan sonsuz sevgilerimi gönderiyor, serinin (umarım kısa zamanda) diğer kitaplarının yorumları ile yayında olacağımı büyük bir sevinç ile bildiririm canlarım..!

Kendinize  cici davranın ve kitapsız kalmayın.

Hep sizi seven, Harry’nin hayali ile 3 gün geçirmiş hopeless romantic Küçük Kız’ınız...





Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

1 yorum:

  1. Amanin ya ozlemisiz ya biz seni Kucuk Kizim :) yorumun hakkini vermissin hic sklmadan okudum valla :) bu kadar ara vermemelisin :)

    YanıtlaSil

Yorum yazan güzel ellerinize sağlık (:
ve Lütfen! Küfür içeren veyahut içeriğinde reklam olan yorumları yazmaktan sakınalım. Sormak istediğiniz sorular için bloğun sağ üst köşesinde bulunan İletişim kısmından her zaman mail atabilirsiniz. (:

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML