21 Ekim 2014

Kitap Yorum: SONSUZA KADAR || Judith McNaught


Kitap Adı: Sonsuza Kadar


Yazar: Judith McNaught

Orjinal adı: Once and Always 



Birçok türde sayısını hatırlamadığım kadar çok kitap okumuş biri olarak tarihi aşk romanlarının bende bıraktığı tadı ve zevki başka hiçbir kitaplarda bulamadım ne yazık ki. 


O dönemin atmosferi mi artık, biz kızlardaki kabarık balo elbiseleri, prenseslik sevdası ile  yakışıklı prens aşkından mı emin değilim, bende hep ama hep ayrı bir yerde olacak bu türdeki kitaplar.


Bu haftaki yorum konuğum, yıllar önce tanıştığım üzerine okuduğum yüzlerce kitaba rağmen hala "baş ucu kitabı " olan uzaylı olduğundan şüphelendiğim, "o kadın insansa biz neyiz?" diye sorguladığım doğa üstü yaratık Judith McNaught tarafından kaleme alınan "Sonsuza Kadar" romanı...



Eğer hala bu kadını duymayan insanlar var ise rica ederim sessizce, parmak ucunda ortamdan uzaklaşın =D Hatta biryerden gidin atlayın, yaşamayın daha bu utançla =D

"Sonsuza Kadar" kitabı ve Jason ile aramdaki özel bağı nasıl anlatabilirim, bunu nasıl kelimelere dökebilirim emin değilim. Benim ciddi problerim olduğunui normal olmaktan çok uzak bir insan olduğumun zaten farkındayım =D Hatta bunu siz bile biliyorsunuz, bir sır değil yani. Bu ruh hastası halimden dolayı sanrım, sorunlu, arızalı ters ve aksi adamlara karşı zaafım var =D Bu zaafımın açığa çıktığı adam ise Jason Fielding!


Hadi kitabımızı konuşalım birazda kafa karıştırmamak için karakter karakter gidelim;
Karakterler: 

1-Jason Fielding**: Fielding Dük'ünün gayrı meşru oğlu. Daha yaptıkları bir anlaşma ile kendisi babasının adını alıyor ve Düklüğün yeni varisi oluyor.

2-Victoria Seaton**: Amerikalı kızımız. Kitabımızın ana karakteri. Annesi ve babasının ölümünden sonra türlü sebeplerden Charles Fielding korumasına giren kızımızın hayatı baştan aşağı değişiyor.




3-Charles Fielding: Dük. Jason'ın babası. Geçmişte yaptığı hataların hala vicdanın çeken, gözümde Noel Babamsı bir şekilde canlanan kişi =D

4-Katherine: Victoria Seaton'ın annesi. Charles Fielding' in ilk ve tek aşkı.

5-Patrick Seaton: Katherine'ın kocası, doktor. Victoria Seaton'ın babası.

6-Dorothy Seaton: Victoria'nın küçük kız kardeşi.

7-Claremont Düşesi: Victoria ile Dorothy'nin büyükannesi. Katherine'in annesi. Charles ile evliliğini onaylamadığı için Katherine evini terk edip, Patrick ile evlenmiş ve Amerika'ya göç etmiştir. Kızının kaybının acısını hala yaşayan Düşes'in Charles ile düşmanlığı hala devam etmektedir.

8-Kaptan Mason: Jason'ın en yakın arkadaşı kitaptaki tek ayağı yere basan, Dedem Korkut modelli, didaktik amca (:


**JASON FİELDİNG: 

Jason Fielding, çocukluğuna baktığınızda pişmiş tavuk hikayesi aklınıza geliyor resmen. Yazıktır bu kadar olmaz diyor ve içiniz parçalanıyor. Jason, Dük'ün gayrimeşru oğlu, bir dansözden doğan ve sahip çıkılmayan, şizofren olduğundan emin olduğum (kılım net!) yengesi tarafından, İnsan Hakları ve Çocuk Hakları bildirgelerinin muhtelif bütün maddelerini özenle ihlal ederek, biricik bebeğim Jason'ıma unutulmaz(!) bir çocukluk yaşatıyor.

Hadi çocukluk kötü en azından büyüyünce yüzü güler diyorsunuz değil mi? Yok efendim, bu adamın üzerinde ne tarz bir uğursuzluk var bilemiyorum ama bu kötü çocukluğun üzerine birde "kötü" kelimesinin oldukça naif ve hoş kalacağı bir evlilik geçiriyor.

Allahım! kitabın bu kısımlarında dedim, "Sevgili Judiht, sen bu kitabı yazarken Jason sana ne yaptı ki, ah yavrum kıyamam sen bu adamın resmen ağzına z.ç.t.n" dedim =D


Bir umut güzel olur diye yapılan bir evlilik,ve sonucunda uğranılan hezimet. Güzel karısının sosyete hayatına girer girmez aslında kocasının kim olduğunu hatırlamaması (!) ve sürekli başka adamlarla beraber olması, bunu bütün sosyetenin konuşması ve Jason'ın düştüğü durum. (Ahh kıyamam ya!) 


Jason'ı bu evliliğe ve belki hayata bağlayan tek şey biricik oğlu. Ona taparcasına duyduğu sevgi hayatındaki çoğu şeyi katlanır hale getiriyor. Buna karısıda dahil...

Talihsiz bir kaza ve Jason'ın hayatının tek anlamı olan oğlunu kaybetmesi hayatın ona attığı tokatın en ağırı oluyor. Bunca olaydan sonra sizde tahmin ederseniz ki, kalbimi söküp çıkaran Jasın soğuk, sert ve acımasız bir Jason olarak hayatına devam ediyor.


VİCTORİA SETON: (TORY)

Öbür tarafta Amerika'da sevgli dolu (!) ve mutlu bir ailede yaşayan, kabına sığmaz deli dolu ve özgür ruhlu kızımız Victoria Seton... Anne ve babasının hikayesi beni ayrıca etkilemiştir. Aslında asil olan annemiz  Katherine, doktor olan kızımızın babası Patrick Seaton ile evlenip Amerika'ya göç ediyor. Takdir ederseniz bu o dönem için bile çok cüretkar bir hareket =D


Olayın aslı şöyle, Charles Fielding'in yani Atherton Dükünün de büyük bir rolü vardı.. 


Bu Dük'ün aynı zaman Jason'ın babası olduğunu söylemem lazım sanırım =D Geçmişinde yaptığı bir hata yüzünden Victoria'nın annesi  Katherine ile olabilecek mutlu geleceğini mahveden ve onu, bir doktor olan Patrick Seaton ile ülkeyi terk etmeye kadar iten olaylar yaşatan Charles, yıllar boyunca bunun vicdanı ve ona duyduğu aşk ile yaşadı. 



Charles için çok üzüldüm çünkü ve aşık olduğu kadına kavuşabilmiş ve sonrasında mutluluğu bulabilmiş ne de Jason ile iyi bir ilişki kurabilmiş ve babalığı becerememiş bir adam. Victoria ile karşılaşıp onun Katherine'in kızı olduğunu öğrendiğinde (annesine olan benzerliğine değinmiyorum bile) aynı zamanda kızın zor durumda olduğunu ve ailesini kaybettğini duyduğunda yaşadığı ızdırap ve vicdan azabıyla ona sahip çıkıp eve getiriyor.



Charles'in artık hayatta tek bir gayesi vardı; oğlu Jason ile Victoria'nın mutlu ve huzurlu birer hayat kurduğunu görmek. (Tabi birbirleriyle =D)


Victoria'yı kendi kızı gibi bağrına basıyor Charles, oğlu ile kızı gibi gördüğü Tory'nin bir aaraya gelmesinin onu kavuşamadığı aşkı Katherine'e kavuşturacağına inanıyor. (Ah kıyamam.)









OLAY ÖRGÜSÜ:

Kitabın konusu az çok ortaya çıktı sanırım (: bundan sonrasını (okumaya teşvik etmek adına) alıntılarla devam ediyorum. Hala okumadıysanız büyük bir kitap zevkinden kendinizi yoksun bırakıyorsunuz diyorum ve veda ediyorum ;) 

Sevgilerle,

Umutsuzca Jason'a aşık Küçük Kız!





Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!
Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML