28 Nisan 2014

Kitap Yorum: Asu De || Papucumun Ajanı ( Yorumlayan: Rüya Kız )

Rüya Kız'ınız ortalığı kasıp kavuran kitap yorumu ile evlere şenlik geldi efennim...
Keyifli okumalar dilerim....

Asu De || Papucumun Ajanı

Aşk Bir Dengesizlik İşi

Öhüümm öhümmm !!! Efenim ben deniz – hayır hayır o Deniz değil ! ben deni Rüya Kız-  uzun zamandır ara verdiğim yorum yazma görevime kahkahalar atarak okuduğum kitabımla yine kahkaha atarak geri dönmüş bulunmaktayım…

Papucumun Ajanı ve Ultra Uranüslü’müzle tanışmamın verdiği yetkiye dayanarak içimden geçenleri yazmaya başlıyorum.
Yoruma Tuna Üstüner ile başlamayı kendime görev bilerek ( Aşkta olabiler ) kendisine methiyeler bile dize bilirim…

Her ne kadar kendisi bizim gezegenimizden olmasa da misafir perver bir millet olarak kendisine kucak açtık bekliyoru(z)M efenim :)

__“Sizin gezegende parmak ucu tokuşturmak var mı? Hadeee tokuşturalım” dediğim çok anların olduğu doğrudur. Elbet kendim için değil yanlış anlaşılmasın, tek dileğim bekar kızlarımıza birer Tuna Üstüner bulabilmek ;)

Kitabı okurken neyle karşılaşacağınızı kestirememek, “ bu kız yine ne yapacak” diye düşünmekten yorulabilir ama devreye Kurumsal bey’imiz girdiği anda kocaman bir “aferin” göndere bilirsiniz Deniz’e . Zira papucumuun ajanı olacak Deniz kızımız sınırları zorlarken, Uranüslü’nün “tepkisi ne olacak” diye beklemek müthiş keyifli…

Tam bu kısımda sadistçe bir duygu devreye giriyor.

Yoksa kim;

Kurumsal Narsist, Kurumsal Diktatör, Kurumsal Adi, Kurumsal Katil, Kurumsallaşmış Kurumsal Kasıntı vs. vs. sevebilir ki…. Kocamannnnn bir “BEEEEEEEENNNN” dediğinizi duyar gibiyim :)


         Bi bakın hele kim istemez ki bu Kurumsalı ^^

Kurumsal Tuna Üstüner

Read More




21 Nisan 2014

YORUM: Jane Casey || Ölümün Soğuk Sesi ( Yorumlayan Rüya Kız)

Rüya Kız'ınız Polisiyenin dibine vura vura geldi efennim :)) Son zamanlarda yarım bıraktığım kitapların üzerine can simidi gibi yapıştım bu kitaba ^^ 
ve iyi ki de yapışmışım tabikisi :D 


Yorumum sizlerle keyifli okumalar Kitap Sevenler....


Jane Casey || Ölümün Soğuk Sesi

" Ya onları son gören kişi siz olsaydınız?"

İşte ön kapakta yazan bu yazı,
içeriği merak etmeme, merak edip almama ve alıp okumama sebep olan suçlu...

Suçlu diyorum çünkü sayesinde yazarın diğer kitaplarını merak etmeme ve almamak için kendimle çelişmeme sebep oldu. 

Hayır işin diğer bir komik yanı, yazarın 5. KURBAN kitabı bende varken okuması için birine verdiğim ve kime verdiğimi hatırlamamam ! Cidden trajikomik bir durum....

___her kimsen çık ortaya ve bende de ne olur :(

Efennim bu yüzden ÖLÜMÜN SOĞUK SESİ yazarla ilk tanışmam diye bilirim. Konuya hakimiyetini ve okurken meraklar içerisinde bırakmasını çok ama çok sevdim. 

Kesintisiz heyecanla bir sonraki sayfayı çeviriyor ve ne olacağını merak etmenize neden oluyor. 
Read More




15 Nisan 2014

ÖN OKUMA PARTİSİ || Aşkın Gölgesi – Gülşah Elikbank | Ön Okuma & Çekiliş


Kitap Tanıtımı
Geçmişin peşini bırakmadığı bir kadın ve zamana direnen bir aşk…
Edebiyat profesörü ve yazar olan Esma, kocası öldükten sonra kızı Ece ile birlikte Berlin’de yaşamaya başlar. Sürekli annesiyle sorunlar yaşayan on yedi yaşındaki kızı Ece, bir gün bodrumda bir kitap bulur ve o kitapla birlikte annesini hiç tanımadığını fark eder. Bu kitabı bulmasının ardından Ece ve annesi Esma’nın hayatı hiç beklemedikleri şekilde değişecektir.
Gülşah Elikbank’ın kaleme aldığı ve dokuz ülkede yayımlanan romanı Aşkın Gölgesi, aile, arkadaşlık ve aşk üzerine yazılmış, insanın içini ısıtan sıcacık ve etkileyici bir roman.

AŞKIN GÖLGESİ || ÖN OKUMA
Ece, “Annem yine ne 
bulduysa içine doldurmuş, kapağını da kapatamamış anlaşı-lan,’’diyerek iç geçirdi. Annesi dağınıklığa tahammül edemezdi.  Temizlikçi  kadın  haftada  bir  geliyordu  ve büyük ihtimalle kileri temizlemeyi bu defa unutmuş-tu. Annesi bunu fark etmeden, Ece’nin sandığı kapatıp tozunu alması en iyisiydi. Yoksa zavallı temizlikçi Olga, annesinden epey azar işitecekti. Üstelik aralıklarla  yağan  kar  tavandan  sızarsa,  sandıktaki  her  şey ıslanıp küflenebilirdi. Sandığın yanına gelip yere eğildiğinde  hiç  de  düşündüğü  gibi  olmadığını  fark  etti. Sandık dolu bile değildi. İçinde sadece bir tane kitap vardı. Eline geçen tozlu kitap sayfalarının arasındaki mektupla iyice şaşkına dönmüştü üstelik. Bu mektup, annesinin  elyazısını  taşıyordu. Ama  mektubu  ne zaman  ya  da  kime yazdığıyla  ilgili  hiçbir  ipucu  yoktu. 
Read More




4 Nisan 2014

Kitap Yorum: Travma Sonrası Aşk Çarpması || Anne Elıot (Yorumlayan: Rüya Kız)

Efennimmm Rüya Kız'ınız heyecanlı heyecanlı olarak yine yeni yeniden geldi :) 
biten kahvem ve Kitabımın ardından yorumum sizlerle 
keyifle okuyunuz Kitap dostları...


Travma Sonrası Aşk Çarpması || Anne Elıot



Pena Yayınlarından okuduğum ikinci kitap ve bu kitaptan sonra yayın evinin çıkan tüm kitaplarını kitaplığıma yığdım...
Şimdilik iyi ettim etmesine de bakalım diğer kitaplar nasıl sarmalayacak beni hep birlikte göreceğiz...

Rüya Kız’ınız böyle arada çıkıyor yorum yazmaya ve inanın okuduğum onca kitapların içinde beni en çok etkileyen kitaplarla dönüş yapıyorum aranıza. Ve etkileme hususunda bayrağı devralan “Travma Sonrası Aşk Çarpması “ şimdi ki konuğum ;)

Jess Jordan birkaç yıl önce yaşadığı travma yüzünden  zor zamanlar geçirmektedir. Kitabın ilk sayfalarında neden devamlı gündüz saatlerinde arabasında uyuması gerektiğine  anlam verememiş, birkaç sayfa daha okuyunca travma nın boyutunu daha iyi anlamış oldum…


Read More




Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML